Om du planerar att ge dig iväg på en resa av något slag. Vad tar du med dig på resan? Det vill säga förutom kläder och hygienartiklar. Alla har vi olika intressen och vi kanske väljer något som vi kan syssla med under själva restiden så den går fortare. Som vi skrev i ingressen så är ju kläder och ombyten ganska självklara när vi ger oss ut för att resa. Hur mycket vi tar med oss beror på hur pass länge vi ska vara borta. Även hygienartiklar är något som packas med i väskan. De kan också med fördel packas i handbagaget om du flyger så riskerar man inte att vara utan detta om bagaget skulle komma på villovägar.

Nåväl här kommer lite andra tips på saker som man kan eller bör ta med sig:

  • PackningEn kudde kan vara bra att ta med sig om man reser riktigt långt. Då kanske man kan få lite sömn under resans gång. Kan man trycka ner en mindre filt i sitt handbagage så blir det än skönare.
  • Böcker – Är man en läslus så är man, då ska man ta med sig böcker på resan. Finns det ett speciellt intresse för trädgård och odling så finns det flertalet titlar att välja på.
  • Se till att skaffa dig extra batterikraft som en power bank för din mobil eller surfplatta om det inte finns möjlighet att ladda dina enheter under färd. De flesta moderna bussar och flygplan har uttag för att kunna ladda telefoner och datorer.
  • Se till så att du har alla resehandlingar med dig, pass biljetter och annat som behövs för din resa. Du kan med fördel ta en papperskopia av ditt pass och resehandlingar om något skulle hända.