Att ha med extra kablar och mobilladdare på utlandsresan för med sig en rad positiva aspekter. Inte nog med att du har en laddare för alla tillfällen: om du skulle tappa bort din laddare har du även alltid tillgång till en backup.

Med detta sagt bör du därför ta tillfället i akt och beställa extra laddare och kablar inför resan. Beställ på nätet för att snabbt och smidigt få tillgång till laddarna som lämpar sig för just dina enheter. Det kan mycket väl vara så att laddaren du behöver inte går att få tag på utomlands, så det är bäst att vara på den säkra sidan.

Olika uttag i olika länder

När du införskaffar dig extra laddare och kablar inför resan bör du ta hänsyn till landet dit du åker. Uttag ser nämligen inte likadana ut överallt, så det kan vara så att du är i behov av en adapter.

Värt att känna till är dock den nya lagen som blir introducerad år 2024. Kort förklarat finns det planer på att ha en gemensam laddningsport som fungerar för alla mobiltelefoner samt surfplattor inom EU. Detta resulterar i att du i alla fall slipper stressen kring att beställa en lång rad olika laddare och kablar.