Det finns många olika typer av upplägg när det gäller resor. Vad som passar dig beror helt enkelt på vad du vill ha ut av en resa. I många fall så vill man ha en resa där man får chansen att upptäcka en ny plats, och det är spännande! Men man kanske inte alltid är sugen på ett stort äventyr, ibland så längtar man efter avkoppling och en stressfri miljö. Det förknippas ofta med långa resor till tropiska länder. Det man lätt glömmer är att Europa har ett ganska stort utbud av destinationer som är perfekta för exempelvis en sparesa. Vi tänkte därför tipsa om två av dessa. En av destinationerna har premiäröppning under 2019!

Tallinn, Estland

Tallinn är kanske inte det första stället man tänker på när man letar en sparesa, men sanningen är att Tallinn har en hel del att erbjuda. Här hittar du både god mat och lyxiga hotell där du kan skämma bort dig själv lite. Det sägs ofta att Tallinn har bland den bästa maten av de europeiska städerna, vilket helt klart är ett plus när man vill unna sig själv något extra på en resa. Vill man spendera en dag på spa så får man inte missa det omtalade Elemis Spa som också är anslutet till ett lyxigt hotell vid namn Telegraaf Hotel. Du kan resa till Tallinn både med färja och flyg. Väljer man att flyga så tar det bara runt en timme med direktflyg från Stockholm.

Harads, Sverige

En sparesa behöver inte alls innebära att man måste lämna landet. Strax utanför byn Harads i Norrbotten så håller man för fullt på att bygga ett nytt spahotell som kommer bli något utöver det extra. Det blir nämligen en anläggning formad som en cirkel som flyter på Luleåälven. På vintern kan man vänta sig isbad och vackra norrsken och på sommaren svalkande dopp och midnattssol. Projektet heter Artic Bath Hotel och planeras vara klart någon gång under hösten 2019 och är definitivt något för den som är ute efter en avkopplande sparesa. Harads ligger ungefär en timme utanför Luleå med bil.