En weekendresa till Frankfurt, Tysklands finansiella hjärta, erbjuder en perfekt blandning av modern storstadspuls och historiska sevärdheter. Denna mångsidiga stad lockar med sin imponerande skyline, rikedom på kulturella aktiviteter och en charmig gammal stadskärna.

Fredag: Ankomst och kvällsupplevelser

Din helg börjar med en promenad genom Frankfurt centrum där du kan uppskatta stadens arkitektoniska kontraster. Efter att ha checkat in på ditt hotell, bege dig till Mainkai, flodbanken, för en avkopplande kväll med utsikt över Frankfurts skyline. Avsluta kvällen med en middag i Sachsenhausen, känd för sina traditionella äppelvinpubar och lokala köket.

Lördag: Kultur och historia

Starta lördagen med ett besök till Römerberg, stadens historiska hjärta. Denna pittoreska torg omges av korsvirkeshus och är hem till Römer, stadens gamla rådhus. Efteråt, utforska Städelmuseet, som rymmer en av Tysklands viktigaste konstsamlingar, spännande från medeltida målningar till modern konst. Eftermiddagen kan spenderas med shopping på Zeil, en av Tysklands mest kända shoppinggator.

Söndag: Avkoppling och natur

På söndagen, ta det lugnt med ett besök till Palmengarten, en av Europas största botaniska trädgårdar. Njut av en lugn promenad bland exotiska växter och vackra landskap. Innan avfärd, passa på att utforska några av Frankfurts mindre kända stadsdelar, som det bohemiska Bornheim eller det trendiga Nordend.

Mat och dryck

Frankfurt erbjuder en kulinarisk resa från traditionella tyska rätter till internationell haute cuisine. Se till att prova lokala specialiteter som Frankfurter Würstchen och den berömda äppelvinen, Äppelwoi. Staden är också känd för sina mysiga kaféer och livliga barer, perfekta för att njuta av stadens nattliv.