Vill du inviga den kommande våren rätt, ska du boka in en weekend i Paris. Du får en fantastisk upplevelse och minnen för livet. Du behöver bara ta ut en eller två semesterdagar. För att få ut det mesta av resan är god planering ett måste. 

Flyget

Det finns gott om paketresor du kan boka för att få flygbiljetter och hotellbokning i samma pris. Men då lägger förmedlaren på egna avgifter för att täcka sina behov vilket resulterar i högre pris än om du bokar det själv. Jämför hotell- och flygpriser innan du tackar ja till vad som framstår som ett bra erbjudande. Om du bara sparar några hundralappar på att boka resan själv kanske det är värt priset att slippa arbetet och bara få biljetterna på posten.

Aktiviteter

När flyg och hotell är bokade och betalda kan du börja titta på det roliga, vad ni ska göra när ni är där. Det är så klart skönt att ta sovmorgon och beställa roomservice, men nu är ni i Paris! Det finns massor att se och ni måste prioritera vad ni vill göra.Det finns bussar och kryssningar på floden som tar er genom stadens största sevärdheter. Är ni intresserad av en guidad tur av Eiffeltornet och Notre-Dame? Eller vill ni hellre boka in en show på berömda Moulin Rouge?Staden är även känd för matkultur och det finns smaker för alla munnar. Läs recensioner på nätet och titta på menyer online. Om ni vill gå till en populär restaurang kan ni boka tid redan innan ni reser för att säkra era middagsplaner.Med hyrbil kan ni ta er ur den tätbefolkade staden och uppleva landsbygden. Tänk dock på att utanför stora städer är det svårare att ta sig fram på engelska. Det är alltså dags att förbättra högstadiefranskan om ni behöver vägbeskrivningar.