Det är alltid trevligt att köpa någonting nytt och fint till resan. Men stora och tunga saker är besvärliga att ta med på ditvägen. Passa på att köpa smycken eftersom det både är vackert och lätt att bära. Om du inte hittar det halsband eller den klocka du söker i någon butik så kan du ta en titt på nätet.

Var uppmärksam

Du behöver inte vara rädd för att ta med dig fina värdesaker på din semester. Men glöm inte att vara på din vakt. Guld, silver och ädelstenar är alltid begärligt stöldgods. Tänk på att låsa in saker du inte behöver i hotellets kassaskåp och ta inte emot hjälp från främmande människor utan vidare. Ficktjuvar kan finnas överallt.

Gör dina inköp tidigt

Ett bra tips till dig som vill skaffa nya smycken till semestern är att göra inköpen under resans första dag. På så sätt har du gott om tid att glädjas åt ditt nya fina armband eller din guldglänsande ring. Men tänk på att inte ha ringar på fingrarna när du besöker badstranden. Där kan de alltför lätt försvinna.

När du köper en medaljong eller en brosch av försäljare på gatan så måste du pruta. Smycket är sällan så dyrbart som försäljaren påstår. Om du kan knepen blir du inte lurad.