Spanien har länge varit ett favoritresmål bland svenskar. Genom alla dessa år har somliga gillar det så mycket att de senare flyttat dit. Om du nu frågar dig själv om det verkligen kan vara så bra, finns det bara ett sätt att verkligen ta reda på detta.

Barcelona

Barcelona en fantastisk stad som alla resefantaster borde besöka åtminstone en gång i livet. Inte nog med det finns tonvis av sevärdheter och aktiviteter att spendera tid med inne i själva staden, du är också bara ett stenkast från fantastiska badstränder. För den sportintresserade kan det även vara ett tillfälle att se en match i spanska La Liga. Passa dock på att komma rätt klädd genom att först skaffa en matchtröja från Supporters Place innan du reser.

San Sebastian

San Sebastian är kanske inte en stad alla är bekant med. Den ligger i norra Spanien, ganska nära till den franska gränsen. Och endast ett ord behövs för att sälja San Sebastian till många människor: maten. I denna stad med strax under 190 000 innevånare (vilket är runt 30 000 fler än Uppsala) finns det hela 16 michelinstjärnor spridd över nio olika restauranger. Vilket är en fantastisk prestation i sig. Men även de mindre lyxiga restaurangerna kan erbjuda otroligt god mat.

Cádiz

Cádiz ligger på nästan exakta motsatt sida av landen från San Sebastian och är faktiskt en av Europas äldsta städer. Förutom det rika kulturlivet är det också en plats att prova det andalusiska köket, lära sig surfa och mingla med de härliga lokalborna. Ett väldigt vanligt fenomen bland dem som reser till Cádiz är att de vill helt enkelt inte lämna staden. Men det är något alla säger är något man måste upptäcka själv. Det går inte att upptäcka bara genom att läsa om staden.